Нова година в Бряста, Велико Търново

Комплекс Бряста Велико Търново отзивиС цените  на новогодишните си пакети българските хотелиери показват ужасяващо сребролюбие, което за съжаление остава ненаказано от харчещите няколко минимални работни заплати за тридневно, обикновено посредствено и незапомнящо се, преживяване.  Заради безсмислено високите цени на новогодишните оферти на родните хотели, ние обикновено прекарваме празниците в домашна обстановка или в близка Гърция, където съотношението цена/качество определено е в полза на южните ни съседи.

Затова и организацията за празнуването на Нова Година се свежда до Октомврийския разговор:.

– Какво ще правим за Нова Година?

– Хайде да си наемем къща с приятели.

–  Много късно се сещаме. По това време вече всички къщи са заети.

– Добре тогава. Ще измислим нещо в последния момент.

Затова когато бащата на Теди и брат му се заеха с планирането на огромното семейно изпращане на старата година, ние  си отдъхнахме с облекчение.  Изборът им – комплекс Бряста в близост до Велико Търново, беше приет с известни подозрения от наша страна заради липсата на басейн, спа център, както и на топла връзка между  къщичките до ресторанта.  Но в крайна сметка предпочетохме да се доверим на избора на братя Лилови.

Комплекс Бряста Велико Търново отзивиКомплексът е разположен на пътят между Велико Търново-Габрово и река Янтра, което при горещо време би гарантирало приятна прохлада. Високи дървета за допълнителна сянка и открит басейн. Какво да не му хареса човек.

По мое скромно мнение, през есента и зимата основните клиенти на хотела са търсещи дискретност за любовните си похождения господа и дами от Търново и региона, а през лятото се прибавят и гостите на големия външен басейн, които идват на плаж за през деня.

Нека да започнем с плюсовете:

 Студията и апартаментите са просторни. Студиото, което успяхме да разгледаме, беше добре обзаведено.

 Снабдени са с хидромасажна вана.

Отоплението е на ниво.

Да видим и недостатъците:

 Двойните стаи са доста малки.

 Близостта на ЖП линията от запад, прави така, че редките влакове да се чуват учудващо добре.

Комплекс Бряста Велико Търново отзиви

 Апартаментът, в който бяхме настанени беше доста оскъдно обзаведен. Нямаше гардероб, което беше шокиращо и се налагаше да си държим багажа в саковете и по земята, защото няма и достатъчно столове, на които да нахвърляме дрехите. Разгъваемият диван, хладилникът, шкафът за телевизор и телевизорът отгоре му  се чувстваха ужасно самотно на огромната площ на хола.

 Качеството на храната в ресторант беше лошо към посредствено. На закуска колбасите, сиренето и кашкавалът, които предлагат, дори не трябва да се наричат така. Все пак някои от салатите и ребрата от основно меню заслужават добри думи.

 Баните нямат прозорец и ароматът вътре не е най-приятния.

Дните ни бяха белязани с чести разходки до Велико Търново, където Щастливеца ни правеше щастливи през деня, преди да се завърнем на вечеря в ресторанта на Бряста.

Очаквайте и втората част от пътеписа ни за Бряста! Там ще научите за новогодишната вечер и за разходките ни до Велико Търново.


Вашият коментар