Зоологическата градина във Вроцлав

Отделяме цял ден на потъналата в зеленина и пролетни ухания зоологическа градина във Вроцлав. След чудесния брънч, си поръчваме болт и от центъра пътуването ни с кола излиза около 10 лв. Входът е 135 злоти за двамата (63 лв) и на фона на разнообразието от щастливи животни и отлично поддържани площи, смятаме, че си заслужава.

Спираме при зебрите и жирафите.

При изящните дребни антилопи, които обитават райони, обрасли с шубраци в Източна и Южна Африка. Интересен факт за тях, който прочитаме е, че регулират телесната си температура през муцунката.

При мангустите.

И хипопотамите.

Сурикатите.

Любуваме се на кенгурата, които виждаме за първи път толкова отблизо. В зоологическата градина в Братислава се бяха скрили на сянка.

Лемурите, които тъкмо похапват и всички приличат на крал Джулиан от Мадагаскар.

Най-много време изкарваме в Африкариума, в който зад огромни стъкла са пресъздадени подводни сцени от Червено море – с любимите ни риби и корали, на които се наслаждаваме наживо в Египет, и от различни други африкански подводни светове.

Има и тунел!

И ламантини (още известни като морски крави)! Които похапват зелеви листа, когато им отиваме на гости.

Пред Африкариума има 3D преживяване с различни теми – подводен свят, делфини, манта скатови риби, горили. Пепчо изявява желание, на мен ми се струва безсмислено, но в крайна сметка решавам да го придружа. Билетите са 55 злоти за двама ни (около 25 лв).

Първоначалният ни избор е подводния свят и е толкова цветно, красиво, вълшебно и истинско, че след като разглеждаме Африкариума, отиваме за втори път! Научаваме интересни подробности за мантите от една от най-известните морски биоложки, която ги изследва, гмуркаме се с нея и намираме рифа, на който раждат малките си. Изключително сме впечатлени и си купуваме малка плюшена манта от магазина за подаръци.

Червената панда, с която имаме късмет в Братислава първоначално се крие на сянка, но минаваме да я проверим точно преди да тръгнем и тя тъкмо се събужда. Наблюдаваме я как тича, играе и закусва с бамбукови листа и подскачаме от радост и вълнение.

Ден наситен с преживявания, емоции, нови приятели и познания, който препоръчваме на всеки.

1 коментар

  1. Всеки път като чета пътеписите на великолепната Теодора Лилова-Стоянова, се удивявам от фотографските й умения и от уникалната й дарба да пише по увлекателен и магичен начин. Отново прекрасно написан разказ!


Вашият коментар