Хотел Дипломат Плаза, Луковит

От Стела Лилова-Додова

Дълго време мислихме и премисляхме със съпруга ми къде да празнуваме Свети Валентин. Тъй като тази година беше мой ред да организирам празника, се заех с проучване на възможностите. Исках да е хубаво, романтично място, с организирана програма и вечеря на 14ти, но и цената да не е твърде висока. Спрях се на хотел Дипломат Плаза в Луковит, стори ми се добро предложение и запазих, въпреки че нямах обратна връзка от приятели за мястото.

В петък тръгнахме към 15 часа,  и тъй като Луковит е само на 100 км от София, стигнахме преди 17 часа. Имахме време да си починем преди вечерята в 20ч.  Останахме много приятно изненадани: още преди да стигнем до рецепцията се погрижиха да спрем колата си на удобно за нас място, където ще я виждаме и ще сме спокойни.  На рецепцията ни посрещна усмихнат, млад човек, който приповдигна настроението ни, обяснявайки подробно за вечерята. В този момент осъзнахме със съпруга ми, че приятното отношение и обслужване на персонала е много важен компонент за доброто ни изкарване. Били сме и в много лъскави и скъпи хотели, където обслужването не е било на ниво, което за нас е от голямо значение. В Дипломат Плаза не можехме да се оплачем от прекрасно отношение, още от паркинга ни посрещнаха с усмивка и така ни изпратиха и в неделя.

хотел Дипломат Плаза Луковит мненияХотелът разполага и с тематични лукс и супер лукс стаи, където интериорът е свързан с определената тема –  Лондон, Дубай, Париж, Водна стая и т.н. Ние обаче се спряхме на стандартна двойна стая и не останахме никак разочаровани от избора си. Беше просторна, топла, уютна стая, с голяма удобна спалня и чиста баня. Очакваха ни няколко комплимента по случай празника – плато с плодове и късметчета свързани със Свети Валентин.  Всичките ни изисквания за сега бяха изпълнени и не можехме да бъдем по-доволни – любезен персонал, който задоволява всякакви капризи и желания, чудесна стая и Валентински изненади.

Хотел Дипломат Плаза мненияРешихме да посетим Спа центъра; съпругът ми е голям фен на сауната и басейните. И така към 17.30 се отправихме нататък. Останахме разочаровани от хладката, направо студена вода в басейна. Парната баня и сауната не са лоши, но твърде малки, за да обслужат всички гости на хотела, в случай че решат по едно и също време да се възползват от тях. Местата вътре бяха за не повече от 5 – 6 човека. Спа центърът разполага само с басейн, джакузи, парна баня и сауна. Обиколихме всичко за 20-30 минути и тръгнахме обратно към стаята. Казахме си,че не може всичко да е идеaлно.

Вече беше към 18.30, оставаше един час до вечерята и аз осъзнах, че предпочитам да се отдам на почивка, отколкото на разкрасителни процедури за вечерта и проверих дали имат гримьор в хотела, който да се погрижи за хубавия ми грим. Попаднах на поредното усмихнато лице и си запазих час за 19.30ч. Казаха ми, че грима струва 25 лева, което в сравнение с цените в София си е направо без пари. Останах много доволна и понеже не исках тежък грим ми взеха само 15 лева. Галина – гримьорката, беше много усмихната и внимателна, а резултатът – чудесен.

хотел Дипломат Плаза Луковит мненияС приповдигнато настроение отидохме на вечерята. Украсата беше невероятно романтична, масите само за двойки с бели покривки и свещ, разположени на достатъчно разстояние една от друга, така че да имa уединение за всяка влюбена двойка. Осветлението беше приглушено, имаше червени балони. Това е най-романтичното ни преживяване за този празник – вино, сладки приказки, вкусна храна, много блусове. Менюто беше чудесно – салата капрезе, патешко филе с картофени ноазети, пилешка пържола с гъбен сос и картофи соте, за десерт ни изненадаха приятно с тортичка във формата на сърце за всяка двойка. Музиката също беше много приятна, предразполагаща към още повече романтика.Прибрахме се към 1.30, много доволни и изморени.

Закуската на следващия ден беше сравнително богата. Имаше няколко вида плодове, сирена и кашкавали, саламчета, варени и бъркани яйца, два вида банички, мюсли, хляб, чай i кафе. Виждали сме и по-хубави закуски, но и от тази не можем да се оплачем.

През деня времето беше чудесно – 18 градуса, в унисон с нашето настроение, пихме кафе навън. Имахме прекрасен ден.Вечерта хапнахме в един от ресторантите на хотела, предпочетохме този с типично българската кухня.

На другия ден не ни се тръгваше, бяхме се заредили с много позитивна енергия и си починахме чудесно.

Препоръчвам горещо хотела както за празници, така и за уикенд. Ние със сигурност ще се върнем! Дори сега, когато пиша разказа се усмихвам и съм щастлива, че все още има толкова позитивни, любезни и мили хора, каквито са персонала на Дипломат Плаза.

 


Вашият коментар