Хотел Хисар СПА, Хисаря

От Весела Лилова

хотел Хисар СПА Хисаря мненияПосетихме хотел Хисар със съпруга ми през Октомври 2013 за 5 нощувки през седмицата. Запазихме си стая в делукс крилото за 140 лв на вечер.  Това е пакетна цена, а цената на рецепция за нощувка през седмицата е 165 лв, за уикенд е 184 лв. Стори ни се скъпо, но имахме задачи близо до Хисар и решихме да не търсим други опции.

Делукс крилото е доста отдалечено от рецепцията и трябва да се ползват два асансьора и да се обиколят няколко коридора, за да си стигнеш до стаята. Ние се загубвахме няколко пъти и се наложи да питаме персонала да ни упъти. Стаята е просторна и чиста, с хубава тераса и баня. Леглата бяха две, допрени и направени на спалня, широки и удобни. Всеки ден почистваха и сменяваха кърпите, а чаршафите – през ден, което беше напълно достатъчно. Неприятното на стаята беше климатика – като го пуснехме, замирисваше силно на цигари. Предполагаме, че е от недобро почистване на филтрите.

хотел Хисар СПА Хисаря мненияОще веднага, след като се настанихме, посетихме СПА центъра. Първоначално попаднахме на голям вътрешен басейн, с дължина около 25 м, разделен с коридори за плуване. Проверихме температурата и се оказа доста студено, ние не сме плувци и за това дори не се опитахме. Ползвахме джакузито, което е с топла вода подходяща за релакс.  Бившият възстановителен център на почивната станция, след ремонт е направен на СПА център и е отделно от басейна и джакузито, които описахме преди малко. Пише, че СПА центърът може да се ползва само от гости на делукс крилото, но ние не видяхме някой да спира и да пита кой къде е настанен. СПА центъра разполага с малко релаксиращо басейнче , тип топило, и се захранва директно с минерална вода, без да се разрежда и е изключително приятно, когато няма хора.  Ако има деца, този басейн се превръща в супник, децата скачат и викат и става истинска лудница. Освен това топило има и много хубави сауна и парна баня, затоплящи се лежанки и столове, кнайп пътека и шоков душ. Ние ползвахме сауната, парната баня и лежанките и сме много доволни.

хотел Хисар СПА Хисаря мненияХотелът разполага със 166 помещения в двете крила и дори и да е зает на ¼,  СПА центърът е изключително недостатъчен за капацитета на хотела. Другото неудобство, за реновираната част, където е по-хубаво и по-скъпо е, че тя се намира в ново крило, което е доста отдалечено от СПА центъра. За да се стигне до там, трябва да се сменят два асансьора и да се ходи пеша по различни коридори, общо около 5-10 минути. Ние преглъщахме тази схема и я спазвахме всеки ден, но за семейство с малки деца, големите и объркани разходки до басейна, ще са неудобни и неприятни.

хотел Хисар СПА Хисаря мненияЗакуската беше много богата, разнообразна и с качествени продукти. Плодовете бяха банани и ябълки, но пък имаше изобилие от сирена и кашкавали, мюсли, саламчета и пресни зеленчуци. Персоналът е любезен и отзивчив и сме много доволни от преживяванията си в ресторанта, въпреки че вечеряхме извън хотела. Горещо препоръчваме ресторант Национал, който е с обновена вътрешна част – ние ползвахме нея, тъй като времето не беше за градина, и с чудесна българска кухня – свежи богати салати, интересни разядки, прясна скара и топли, изпечени на момента, пърленки.

В заключение мога да кажа, че сме много доволни от хотела и с удоволствие бихме отишли пак. Препоръчваме го,  с уговорката за малкия СПА център (сравнен с капацитета на хотелската част) и с дългите разходки от стаята до басейните, които не са подходящи за малки деца.


Вашият коментар