Хотел Персенк, Девин за Нова Година

След не-толкова-успешното посрещане на 2014 в Бряста, Велико Търново, решихме тази година да заложим на опция от по-висок ценови клас, хотел с по-голям брой звезди, за да си починем и да изкараме няколко приятни семейни дни в луксозна обстановка.

Сред всичките потресаващо скъпи оферти, решихме че тази на хотел Персенк в Девин звучи сравнително нормално на фона на останалите безобразия и купихме куверти за нас, Стелето и Вальо и моите родители. Петзвезден хотел, минерална вода, 3 нощувки в двойна стая, със закуски и празнична вечеря с програма – 1,200 лв.  Представяте ли си другите оферти, след като тази е била най-разумната? Аз дори не искам да си ги спомням.

 Хотел Персенк Девин мнения HotelFinder търсене и оценка на хотели

Хотелът има само 8 апартамента и като такъв, не е особено подходящ за хора с малки деца, които предпочитат да не спят всички в една стая. За нашето четиричленно семейство, при резервацията обещаха фамилна стая, в която да има достатъчно място за кошара и разтегаем диван. Случи се така, че Петето се разболя и Жоро остана с него в София, а към Девин тръгнахме с две коли останалите.

В момента, в който влязох в стаята, две бързи мисли се стрелнаха в главата ми – „Това са най-големите легла, които съм виждала в хотелска стая“, „Тези как са си представяли, че ще спим четири човека тук?“  Стаята е сравнително голяма, но в никакъв случай не е удобна за настаняване на четирима.  Беше ни мъчно, че Жоро и Пете не са с нас, но от друга страна се получи добре, защото не си представям как щяхме да се подреждаме ако бяхме всички. Първа черна точка.

Хотел Персенк Девин мнения HotelFinder търсене и оценка на хотели

Ето на това диванче трябваше да спи Ади

Хотел Персенк Девин мнения HotelFinder търсене и оценка на хотели

С пристигането, сложихме банските и се отправихме с бодра крачка към зоната с басейните. Един голям басейн с хладка вода. Един детски, в който се събират максимум три деца и слабичък родител, с топла вода. Джакузи за четири човека, с топла вода и доста хлор. Големият басейн е с дължина около 16 м и с температура около 30 градуса и е подходящ само за плуване, но не и за релакс. Сауната и парната баня са ок, както и масажите – опитахме класически и релаксиращ и сме доволни. Има голямо разнообразие от процедури, но и цените са високи. За петзвезден хотел, който се рекламира основно с чистия въздух и минералната вода, спа равносметката добави втората черна точка.

Хотел Персенк Девин мнения HotelFinder търсене и оценка на хотели

Добре, че Ади не се плаши от хладка вода и си поплува на воля.

Хотел Персенк Девин мнения HotelFinder търсене и оценка на хотели

Ето това е детското басейнче – две по-пълнички деца и мачът свършва.

Хотел Персенк Девин мнения HotelFinder търсене и оценка на хотели

Аз също ставах рано да плувам всяка сутрин преди закуска и това беше много приятна част от преживяването.

Менюто за новогодишната вечер беше написано от поет и приготвено от посредствен готвач. Сложни описания с голям патос, последвано от разочарование в чинията. Закуската не отговаряше на 5 звезди, а за вечерята на блок маса на 01/01, освен че ни взеха допълнително по 25 лв на човек, ни сервираха остатъците от предишната вечер. Програмата, и тя като менюто – добре представана на хартия с посредствено изпълнение. Още няколко черни точки.

За вечерята на втори бяхме сигурни, че не искаме да се подлагаме отново на храната в ресторант Да Виния в хотела и Foursquare ни насочи към механа Юруците в Девин, която пък се оказа на няколко минути пеша. Свежи зеленчуци, меки пърленки, хрупкави картофки и вълшебна скара. Допълнени от приятелско, но ненатрапчиво обслужване, камина и приятна компания. Там си изкарахме чудесно и препоръчваме.

Хотел Персенк Девин мнения HotelFinder търсене и оценка на хотели

Хотел Персенк Девин мнения HotelFinder търсене и оценка на хотели

Трите новогодишни дни ни се получиха добре, защото се настроихме за това, а не толкова, защото заобикалящите условия ни предразположиха. Определено смятаме, че за това, което получихме, цената която платихме е космическа и съотношението цена/качество е под допустимия минимум.

Хотелът е ок за двойки, приятели или компании, но за хора с деца – категорично не го препоръчваме: нямат апартаменти на нормални цени или достатъчно големи стаи, водата е хладка и храната – невкусна и нездравословна.

2 коментара

  1. Съгласна съм с оценката.в допълнение искам да добавя,че градината е смешно малка и е доста неприятно това,че ако решиш да се печеш ще те гледат всички,които са на ресторанта или на балкона.освен това има само вътрешен басеин


Вашият коментар