Хотел Римска баня, с Баня

Хотел Римска Баня oтзивиХотел Римска баня се намира в с. Баня, известно с топлите си минерални извори. Въпреки че нямахме приятели или познати, които да са ходили там, се заровихме във форумните теми на бг мамма и така събрахме необходимата ни информация. Според мамите, стаите били прилични, водата – топла и било подходящо за деца. Решихме да им се доверим и направихме резервация за през седмицата, 5 нощувки, месец Ноември 2012.  Избрахме двуспален апартамент, който беше и на много добра цена, около 100 и нещо лева.

Оказа се, че точно по времето, през което ние почивахме има семинар на всички служители на горски стопанства в България, които се занимават с Финанси и Счетоводство, така че хотелът беше доста пълен. Тъй като тях ги занимаваха през деня, по басейните имаше повече хора рано сутрин и преди вечеря, така че ние не усетихме неудобство от факта със семинара.

Апартаментът ни беше много удобен. Две отделни спални, които влизат в преходен хол, с диван, телевизор и посуда за чай и кафе. Леглата в спалните бяха широки, самите стаи – не толкова, но това не ни притесняваше. Голяма баня с вана и отделно душ. Въпреки че мебелите не са нови и модерни, поддържаха сравнително чисто и към хотелската част нямаме забележки. Имахме и голяма тераса с чудесна гледка, която в по-топло време щеше да ни свърши чудесна работа. Успяхме да видим и двойните стаи, които са доста по-тесни и неудобни, така че ако сте повече хора или сте с деца, заложете на апартаментите.

Хотел Римска Баня oтзивиВътрешните басейни, които ние ползвахме през Ноември, са два – на два различни етажа, при този на партера има джакузи, а на първия етаж – детска пързалка. Водата е много топла и приятна, около 37 градуса я поддържаха непрекъснато, подходяща е и за малки деца и бебчета. И двата басейна са дълги и удобни за плуване. Минус на вътрешните басейни е, че заради разликата в температурите, влажността на въздуха е много висока и конденсът е толкова сериозен, че от таваните и стените капе вода. Съответно, заради това релаксът на шезлонгите е невъзможен и трябваше да стягаме багажите всеки път, когато на някое от децата не му се стоеше повече във водата. Заради влагата, има и мухъл по стените и тавана и помещенията се нуждаят от ремонт. Детската пързалка беше много забавна от наша гледна точка с Жоро, но за Ади беше доста бърза и не се радваше на голяма популярност .

Ресторантът е Ок, нищо специално и ако времето беше по-хубаво, най-вероятно не бихме го ползвали често. Обядвахме и вечеряхме няколко пъти там и с изключение на супите, нямаше друго, което да заслужава внимание. Хотел Римска Баня oтзивиНашите поръчки обикновено са доста стандартни – салати, картофи и рядко скара, но въпреки скромните ни изисквания, качеството не беше задоволително. Закуската – стандартна, плодовете им липсваха, но имаха всичко друго необходимо. Ходихме два пъти да вечеряме в любимото ни място в Разлог и да се разходим, един път до Банско и те свършиха вечерите.

Като цяло сме много доволни от изкарването си в Римска баня и го препоръчваме за семейна почивка, за почивка с деца и за приятелски и корпоративни събирания. За романтика също може би става, стига да няма група или дечица, които да създават суматоха. Препоръката върви и с уговорките, за които разказах подробно по-горе и сега ще обобщя – невъзможност за релакс в затворените зони на басейните и посредственото качество и обслужване в ресторанта.


Вашият коментар