Хотел Севтополис Павел Баня

хотел Севтополис Павел Баня отзивиС хотел Севтополис подходихме като по учебник – проучихме го внимателно и имахме препоръка от семейство с две деца, на чието мнение за хотели и условия разчитаме. Тъй като с двете деца с различни режими, са ни необходими отделни помещения, имахме нужда от апартамент. Скъпичко ни се стори – 180 лв за апартамент със закуска и вечеря, но пък според познатите ни, си заслужавало цената. Посетихме хотела през Януари, за пет нощувки през седмицата.

Пътят беше Ок, децата поспаха, помрънкаха, хапнаха, разходиха се и ето ни в Павел Баня с целия керван – количка, дрехи, пояси и играчки. Още като влязохме в апартамента, решихме че си струва всеки лев.хотел Севтополис Павел Баня отзивиДве просторни, светли стаи. В едната  – голяма спалня и врата към баня и тоалетна; в другата – разтегаем диван, удобен, оправен за спане и детска кошарка с цветни чаршафи. Изключително чисто и поддържано. Хубави и нови мебели, обзаведено с вкус. Голяма тераса, с гледка към планината, от която се излиза и от двете стаи, добре обезопасена. По време на целия ни престой се чувствахме комфортно и на място.

Тъй като бяхме през зимата, нямаме наблюдения от външния басейн. Прекарвахме времето си основно във вътрешния и джакузито. Преди да ползваме басейна, ни предупредиха че минералната вода е много силна и не е особено подходяща за деца. Ако искаме да се къпят, ги вкарваме на собствен риск. От това ни стана доста неприятно, можеха да ни предупредят по телефона (не че щяха да ни откажат, но поне нямаше да се чувстваме като най-лошите родители, които пренебрегват здравните съвети за децата си). След кратко обсъждане, с Жоро решихме, че ще поемем риска от силната вода, все пак вече имахме резервация за 5 нощувки и две нетърпеливи деца по бански, които само чакаха да се топнат и да се наслаждават на водни приключения.

хотел Севтополис Павел Баня отзивиВътрешният басейн е направен много хитро, дълбочината му се променя по дължина. Има три основни дължини – дълбока за плуване, средна за упражнения и плитка за децата. При средната и плитката има удобни дръжки за хващане. Водата е много топла и приятна, температурно подходяща (истински 36-38 градуса) и за съвсем малки бебчета; Петър беше на 7 месеца, а Ади на 2 години и половина. Нашият престой беше през седмицата, така че и от към брой и гъстота на хора в басейните също бяхме доволни. Хотелът беше доста пълен, но не се получаваше навалица. Джакузито беше малко, но топличко и децата се забавляваха и в него.

Относно изхранване, хотелът предлага само пакетни цени за закуска и вечеря. И двете са на блок маси, храната е прясна, изобилна и вкусна. За закуска имаше плодове и зеленчуци и обичайните яйца, кашкавалчета и салами. Няколко вида хляб, чай, кафе. За вечеря винаги имаше ястие с месо и такова без, различни гарнитури, салати. Не готвят с много подправки и мазнина, така че спокойно давахме от храната и на децата. В двете зали на ресторанта има и бебешки столчета.

В Павел баня няма условия за разходки, особено в зимна обстановка, така че ние прекарвахме цялото си време в хотела, но не сме скучали изобщо.

хотел Севтополис Павел Баня отзивиКато цяло, хотелът и персоналът са много приятелски настроени към семейства с деца и има достатъчно създадени удобства за максимално комфортен престой на деца и бебета. Ние изкарахме чудесно и препоръчваме хотела за семейна почивка и определено за семейна почивка с деца. За романтика, може би също има условия, но със задължителната вечеря в хотела и щъкащи деца навсякъде, не съм сигурна, че двойки ще се чувстват удобно. Според нас, въпреки че цените първоначално изглеждат високи, съотношението цена/качество е отлично.


Вашият коментар