Хотел Веника Палас, Чифлик

Отидохме във Веника Палас, с ново име Чифлика Палас, за да отпразнуваме рождения ден на Петето, който на 13/06/2013 стана на две. Разказът за това как се родихме – тук.

Взех си отпуск цялата седмица, сложих на всички мейли out of office auto reply, Жоро имаше работа в Троян за сватба на 31/08, така че за него пътуването беше и работно. Аз бях ходила с моите родители и сестра ми, когато Ади беше малка и освен, че стаите бяха широки и удобни и успявах да поспивам сутрин, когато те я разхождаха с количката, нямах много спомени. Бяхме запазили апартамент със закуска и вечеря.

Керванът потегли в понеделник сутринта, след като натоварихме всички плажни принадлежности, хавлии, пояси, както и много модерната напоследък „тротонетка“, както й вика Ади. Вместо по обичайния маршрут, минахме през язовир Сопот – изключително красива местност и много приятно пътче. Децата заспаха, ние имахме възможност да си поговорим на спокойствие и да се насладим на тиха музика и прекрасна гледка.

хотел Веника Палас мнения

Преди да се настаним , спряхме за късен обяд в Хитър Петър. Седнахме на маса до реката, поръчахме си салати, супи и обедни вкусотии и децата веднага бяха привлечени от люлката от другата страна на реката и мостчето, което води към нея. Мостчето представлява няколко дъски наредени една до друга, без парапет или друга опора. Ади смело мина сама, Петето – за ръчичка и тримата се полюляхме на воля на голямата дървена люлка. Голяма забава! Точно срещу люлката видяхме, че строят навес и поставят още маси, както и батут за децата. Като завършат и тази част, ще стане още по-приятно. Пийнахме от вкусната студена вода от Хитър Петровата чешма и тръгнахме към хотела.

хотел Веника Палас мнения

 

хотел Веника Палас мнения

Апартаментът надмина очакванията ни – две големи стаи, със  спални и телевизори, две тераси със спиращи дъха гледки и мека мебел в хола. Плътен мокет за малки крачоци и вана в банята – какво повече му трябва на човек. Смениха ни чаршафите веднъж за целия престой, хавлиените кърпи и кошчето за боклук – всеки ден, но ни оправиха стаята само веднъж. Като цяло, облсужването не блести с нищо, освен момичетата на рецепция, които бяха много отзивчиви и любезни.

хотел Веника Палас мнения

хотел Веника Палас мнения

Обезопасихме страната на Петето с възглавници от дивана, сложихме банските и се втурнахме към басейна. Междувременно разбрахме, че има група ученици настанени при нас, от което не ни стана особено приятно. В последствие се оказа, че групите са две – по-големи деца – шести клас във Веника и по-малки – 8 годишни във Веника Палас. Засичахме се на басейна, имаше скачане и крещяне, но учителките бяха разбрани и мина без да ни стане неприятно или произшествено.

Външният басейн е дълъг 27 м (според отзивчивото момче, което се грижи за него), чист и топъл. Аз ставах рано (приннудително към 7-7:30) и плувах по 1 км сама в компанията на кристалния въздух, зеленината на боровата гора и проблясващите слънчеви лъчи по водната повърхност. Идилия. Външното джакузи е горещо – поддържат около 37 градуса. Ади можеше да стъпва без проблем и да стои сама, но за Петьо беше дълбоко, така че те си прекарваха времето на стълбите на басейна преливайки вода от едно пластмасово съоръжение в друго. Ади ползваше и пояса от време на време.

хотел Веника Палас мнения

Вътрешният басейн също е чист и топъл, към него има и детски, който е дълбок 90 см, така че не е подходящ за деца под 5-6 години.

Местността около външния басейн е зелена , поддържана и радва окото. Има малки люлчици в края, които не са добре закрепени и като така не са подходящи за по-големи деца, но Петето много им се радваше и прекара доста време там с някой от нас, който да го обслужва в люшкането. Шезлонгите са около 30, дървени, с дюшечета – крайно недостатъчна бройка за случаи, в които в хотела има повече от 5-6 продадени стаи. П овреме на нашия престой нямаше проблем с това кой къде да седне, защото малката група дечица ги водеха само на вътрешния басейн, големите не се застояваха много, а другите почиващи бяха 1-2 семейства.

хотел Веника Палас мнения

Пакетът ни беше с изхранване закуска и вечеря. По незнайно за мен какви причини, кухнята на този хотел се води много добра – във Foursquare мненията са такива. Вечерите бяха много слаби – с хубави салати – шопска и още някаква, зелева или руска, 1-2 вида доста съмнителни меса, картофено пюре от пликче (!), което е най-големият срам за всяка кухня според мен, и 1-2 гарнитури – например микс задушени зеленчуци или блудкав; едната вечер имаше и хубави печени картофи. Само заводски бял хляб. Десертите дори няма да ги коментирам. Последната ни вечер, когато беше рождения ден на Петето, имахме късмет и с по-голямо разнообразие и по-вкусни алтернативи, както и с кекс с шоколадова глазура, нарязан във формата на мини тортички. Намериха ни подходяща свещичка и децата започнаха вечерята си по този начин. Изкарахме си страхотно!

хотел Веника Палас мнения

Закуските също бяха сравнително стандартни, с не особено качествени продукти и с фокус върху пържените удоволствия – мекици, пържени филийки, бухти. Нямаше плодове, не винаги предлагаха краставици, поне имаше домати и безсолни маслини за децата. Бъркани яйца и на очи – само в събота, иначе варени – и то не винаги. Кренвирши и салами – задължително. Отново само бял заводски хляб. Кафето беше ароматно и не много силно и предлагаха различни видове чайчета.

Разходките ни преди вечеря се свеждаха до детската площадка срещу хотела, която разполага с една обезопасена люлка, една за по-големи дечица и една пързалка, или до пътя покрай хотел Балкан. Ади си караше тротонетката, Петето основно се возеше в количката, а ние оглеждахме къщите и си избирахме следващата вила. Чист въздух и красиви гледки – много приятен път, подходящ е, както за колички, така и за колела.

хотел Веника Палас мнения

хотел Веника Палас мнения

Последният ден пробвах масажите и съжалих, че не съм го направила по-рано. Масажистката Петя е уникална! Заложих на класиката – масаж на цяло тяло, като предпочетох тонизиращ, а не релаксиращ. Петя знае какво прави, има силни ръце и хубава енергия. Цената на масажа е леко висока за стандарта на хотела – 60 лв за 50 минути, но преживяването си заслужава.

Препоръчвам Веника Палас с ново име Чифлика Палас, с уговорките за храната, обслужването и недостатъчния брой шезлонги – просторните стаи, удобните места за разходка, чистият въздух, топлата минерална вода и красивата гледка, компенсират.

хотел Веника Палас мнения


Вашият коментар