Преди няколко седмици в приятелски разговор обсъждахме закуските в хотелите, в които сме били. Получи се една много интересна дискусия, която ни провокира да направим класация на най-добрите закуски в хотелите, в които сме почивали.
Номер 5 – хотел Свети Спас, Велинград. Престижното пето място за един хотел, който според нас не заслужава петте си звезди, и слава Богу, поне цените му са съобразени с този факт. Закуската също не е петзвездна, но готвачите определено се стараят. Разнообразието на продукти е задоволително, качеството също. Няма да ви е любимата закуска, но няма да ви остави и безразлични, особено страхотната домашна баница.
Номер 4 – хотел Макси, Велинград. Закуската е определено е ахилесовата пета на великолепния иначе хотел, но въпреки всичко бие много от хотелите, чиито гости сме били. Качеството на продуктите е безспорно, френски сирена, изискани колбаси, но разнообразието не е голямо.Предлагането на плодове също не е голямо. Наличието на само един битов тостер също беше неприятна изненада.
Номер 3 – Гранд хотел Поморие . Тук вече положението става сериозно. Най- голямата селекция от висококачествени колбаси и кашкавали. Няколко вида хляб, винаги пресни и сочни сезонни плодове. Топли палачинки и мекици приготвени на момента (за тях трябва да сте бързи, защото руснаците ги опустошават светкавично), кроасанчета, баница и производни тестени изделия. Едно малкото места, където няма да ви таксуват, ако си поръчате еспресо.
Номер 2 – Ястребец, Боровец. Изумителна закуска. Изобилието от пресни плодове, не само сезонни беше впечатляващо. Посещавали сме хотелът през Ноември и се насладихме на ароматен пъпеш и ягоди и сочен ананас. Топли палачинки приготвени на момента. Освен с разнообразието, закуската е запомняща се и с качеството на предлаганите продукти – течният шоколад за палачинките беше Нутела, сирената и колбасите – изключително подбрана селекция, а няколкото видове хляб – пресен и вкусен.
Номер 1 – хотел Премиер, Банско. След всичките прекрасни закуски, на които сме се насладили през почивките ни, си мислехме, че няма какво да ни изненада, но в хотел Премиер Банско направо ни скриха топката. Изобилие от плодове, топли палачинки и ухаещи меки кроасанчета, фреш от портокал и грейпфрут, всякакви колбаси и сиренца. Черешката на тортата беше готвачът, който правеше на момента омлети с избрани от гостите продукти.
Накрая и хотел Света Екатерина, Рибарица който не намери място сред сериозната конкуренция на първите 5, но заслужава да го споменем най-вече заради еко-продуктите, произведени в стопанства в околността. Домашни яйца и кисело мляко, ароматни сладка от диви ягоди и боровинки. Страхотен пример за това как може с малко мисъл, средства и усилия да се постигне страхотен резултат.
Съгласни ли сте с тази класация? Кои са вашите закуско-фаворити?
Последни коментари