Топ 5 на най-добрите закуски в български хотели

Класация на закуски в български хотелиПреди няколко седмици в приятелски разговор обсъждахме закуските в хотелите, в които сме били. Получи се една много интересна дискусия, която ни провокира да направим класация на най-добрите закуски в хотелите, в които сме почивали.

Номер 5хотел Свети Спас, Велинград. Престижното пето място за един хотел, който според нас не заслужава петте си звезди, и слава Богу, поне цените му са съобразени с този факт. Закуската също не е петзвездна, но готвачите определено се стараят. Разнообразието на продукти е задоволително, качеството също. Няма да ви е любимата закуска, но няма да ви остави и безразлични, особено страхотната домашна баница.

Номер 4 хотел Макси, Велинград. Закуската е определено е ахилесовата пета на великолепния иначе хотел, но въпреки всичко бие много от хотелите, чиито гости сме били. Качеството на продуктите е безспорно, френски сирена, изискани колбаси, но разнообразието не е голямо.Предлагането на плодове също не е голямо.  Наличието на само един битов тостер също беше неприятна изненада.

Класация на най-добрите закуски в български хотелиНомер 3 Гранд хотел Поморие . Тук вече положението става сериозно. Най- голямата  селекция от висококачествени колбаси и кашкавали. Няколко вида хляб, винаги пресни и сочни сезонни плодове.  Топли палачинки и мекици приготвени на момента (за тях трябва да сте бързи, защото руснаците ги опустошават светкавично), кроасанчета, баница и производни тестени изделия. Едно малкото места, където няма да ви таксуват, ако си поръчате еспресо.

Номер 2Ястребец, Боровец. Изумителна закуска. Изобилието от пресни плодове, не само сезонни беше впечатляващо. Посещавали сме хотелът през Ноември и се насладихме на ароматен пъпеш и ягоди и сочен ананас. Топли палачинки приготвени на момента. Освен с разнообразието, закуската е запомняща се и с качеството на предлаганите продукти – течният шоколад за палачинките беше Нутела, сирената и колбасите – изключително подбрана селекция, а няколкото видове хляб – пресен и вкусен.

Класация на закуски в български хотелиНомер 1хотел Премиер,  Банско.  След всичките прекрасни закуски, на които сме се насладили през почивките ни, си мислехме, че няма какво да ни изненада, но в хотел Премиер Банско  направо ни скриха топката. Изобилие от плодове, топли палачинки и ухаещи меки кроасанчета, фреш от портокал и грейпфрут, всякакви колбаси и сиренца. Черешката на тортата беше готвачът, който правеше на момента омлети с избрани от гостите продукти.

Класация на закуски в български хотелиНакрая и хотел Света Екатерина, Рибарица който не намери място сред сериозната конкуренция на първите 5, но заслужава да го споменем най-вече заради еко-продуктите, произведени в стопанства в околността. Домашни яйца и кисело мляко, ароматни сладка от диви ягоди и боровинки. Страхотен пример за това как може с малко мисъл, средства и усилия да се постигне страхотен резултат.

Съгласни ли сте с тази класация? Кои са вашите закуско-фаворити?


Вашият коментар