Водопади и екопътека до село Локорско

2020, уморени от всички локдауни и забрани за пътуване, посвещаваме всяка възможност на разходка извън София. 30 декември, когато всички отделят време за празничната новогодишна трапеза, ние решаваме да изкараме сред природата.

Чели сме и сме гледали снимки от Локорско, знаем, че всички други сезони са по-подходящи, но доста хора, които живеят в София – също, и съответно, топлите уикенди е доста натоварено с пешеходци и велосипеди. Подозираме, че на 30 декември няма да има хора и се оказваме прави.

Локорско е на около 40 минути от нашия блок. Прочели сме, че можем да оставим колата в центъра на селото – при площада и пощата, но избираме да продължим по улицата, която минава отляво на кметството. Минава по мост и отиваме до следващ площад, на който оставяме колата. За екопътеката има табели, които следваме. Пътеката е приятна, полегата и живописна, върви покрай реката и е маркирана със зелена маркировка.

Водопадите не са естествени образувания, както сме свикнали, а по-скоро прагчета от големи камъни построени от човешка ръка. Все пак има воден пад, който създава свежестта, пръските  и приятния шум на творенията на природата.

След 40-50 минути бавен ход и снимки,

стигаме до поляна, която е подходяща за пикник, но продължаваме още малко, защото искаме да опънем хамак. Имаме одеалце, намираме място за хамак, подготвени сме и с малки закуски и изкарваме около час на слънце.

Локорско е удобна и приятна дестинация близо до София, ако не обичате тълпи, избягвайте уикендите.


Вашият коментар