Хотел Реденка, Разлог

хотел Реденка Разлог отзивиОтидохме в Реденка през Август 2012, Петето е било на по-малко от 3 месеца, милото, ама и то пътешественик от малко. Препоръча ми го приятелка, която е ходила там с голяма компания във вилите и са останали много доволни. Разгледахме опциите на сайта и избрахме двуспален апартамент, отново заради различните режими на децата. Адито е била на две години и 4 месеца по това време и задължително имахме нужда от две отделни спални помещения.

Реденка се намира в една и съща местност с Катарино, Пирин Голф & Кънтри клъб и Тера Комплекс. Ако идвате от София, на десетина минути преди Разлог. Мястото е на около 2-2.5 часа път от София с кола. Въздухът и гледката са чудесни, имат външен басейн, места за разходки с количка и след като получихме тази информация, решихме, че това е нашето място. Цената беше повече от прилична за такова помещение, около сто и няколко лева със закуска. Приготвихме кервана и тръгнахме.

хотел Реденка Разлог отзивиКомплексът изглеждаше обещаващо – просторен, зелен, вилите – с чудесна архитектура, а хотелската част – красива и приветлива. Настанихме се в апартамента, който е малък, но си има всичко необходимо. Основната спалня е ок, голямо удобно легло, нощни шкафчета и огледало с масичка и стол. Вграден гардероб и това е.  Втората спалня – две отделни легла, под ъгъл, едно телевизорче кацнало над тях и това е. Доста тесничко. Даже Жоро искаше да се местим, стори му се прекалено тясно в началото, но като се настанихме и преспахме едната вечер, промени мнението си. Има и общо помещение с диван и по-голям телевизор, маса за хранене и  малък кухненски кът.  Не е обзаведено луксозно, нито има простор, но е удобно и фукционално. За нашите цели беше екстра.

Ресторантът го тествахме за обяд в деня на пристигането си и повече не повторихме. Поръчахме пилешка супа, салата и картофи, може би и Жоро да си е поръчал някаква скара, но въпреки стандартната поръчка, не останахме доволни. Обслужването е бавно, храната не е вкусна и няма достатъчно места за сядане навън. Закуската беше ок, имаше си всичко необходимо. На плодове не наблягаха, поне имаше хубави пресни и свежи домати и краставици.

хотел Реденка Разлог отзивиБасейните в комплекса са общо два, има детски басейн и джакузи. Външен, голям, с разчупена форма. Вътрешен, правоъгълен, дълъг около 10-15 м. Детското басейнче е навън, приставка на големия. Джакузито също е външно и отопляемо. Времето не беше хубаво седмицата преди да пристигнем, духаше силен вятър и валеше обилно и това се беше отразило на температурата на водата. В деня на пристигането ни, все още имаше остатъци от неприятния вятър и водата беше ледена. Никой от нас нямаше да се топне, ако не бяха открили покривалото от джакузито и не го бяха затоплили. Голяма придобивка се оказа това джакузи, защото въпреки че всички се плицикаха вътре, защото беше най-топличко, все пак имаше опции за Ади. Петето не го къпахме, а аз плувах в големия басейн, в който градусите бяха най-много 20-22. След първоначалното спиране на сърцето при влизане, след като се раздвижех, успявах да поплувам добре. Жоро и децата се топяха във вътрешния басейн от време на време, но на мен ми беше задушно и предпочитах да плувам на въздух.

хотел Реденка Разлог отзивиЕдно от основните предимства на Реденка е, че е близо до Разлог. Не знам дали сте ходили скоро до това прелестно планинско градче, ако не сте – направете го обезателно. Паркът е много красив, поддържан, с гладки алеи подходящи за количка, зеленина, езеро и детски площадки. Всяка вечер ходехме на разходка до Разлог, с Петето се кърмехме по пейките и се разхождахме в слинга или в количката, Ади се пързаляше и люлееше в детските кътове и тичаше по алеите. Открихме и страхотна механа, Турска баня, с най-вкусния пататник, който съм яла някога, а аз съм изяла доста картофи през живота си. След разходката вечеряхме там и след това се прибирахме в хотела, превърнахме това в ежедневен ритуал, който очаквахме с нетърпение.

Като цяло, изкарахме прекрасна седмица в Реденка и Разлог и бихме препоръчали комплекса на приятелите си с няколко уговорки – студената вода в басейните не е подходяща за бебчета и по-малки деца, както и качеството на храната и обслужването в ресторанта са на такова ниво, че да ви подтикнат да се разхождате до обаятелния Разлог или Банско всяка вечер.


Вашият коментар