Хотел Simantro Beach, Kassandra за втори път

След като изкарахме една незабравима седмица в хотел Симантро Бийч миналия Май, решихме тази година да повторим. Запазихме пак студио – две отделни стаи, всяка с вана и тоалетна, и врата по между им, приготвихме кервана и потеглихме. Хотелът се намира в началото на Касандра, Халкидики и е на около 400 км от София. Дори с две малки деца, успяхме да стигнем само с едно спиране.

Бяха ни настанили в стая на втория етаж, с балкон и чудесна гледка, но ние предпочитахме да имаме дворче, на което децата да могат да играят и ние да четем книжки следобед, за това помолихме за смяна. Удовлетвориха желанието ни и, докато Жоро пренасяше багажите, ние с Ади и Пете направихме дълга разходка по плажа. Те събраха мидички и камъчета, направиха няколко „колекции“, топихме крачетата и успяхме да поизгорим малко, въпреки 50-тия фактор, с който се бяхме намазали.

Хотел Симантро Бийч Касандра мнения

Хотел Симантро Бийч Касандра мнения

Хотел Симантро Бийч Касандра мнения

Хотел Симантро Бийч Касандра мнения

Бяхме с пакет закуска и вечеря – храната, както и миналата година, не беше нещо особено. За закуска нямаше избор от пресни плодове, основно ябълки и киви, от зеленчуците – само домати. Имат хубав пресен хляб, който, подозираме, си приготвят на място. Изобилстваше от купешки кексчета и яйца приготвени по всякакъв начин. За вечеря имаше няколко вида зеленчуци, няколко вида салати с майонеза, винаги пържени картофи и винаги спагети. Всяка вечер различни видове меса и постни ястия, като постните бяха по-скоро гарнитури за месото. Децата основно се изхранваха с домати, краставици и спагети с доматен сос. Като цяло, имаше разнообразие и успявахме да хапваме сравнително вкусно и, още по-сравнително, здравословно.

Хотел Симантро Бийч Касандра закуска

Петте дни минаха неусетно в игри, тротинетки, плажуване, къпане, сънче, разходки, книжки и детски дисктотеки.  Ако разчитате на анимацията, имайте предвид, че е само на немски! Въпреки че почивахме в началото на Май, водата беше приятна и за децата, които се плицикаха на плиткото. Морето там е все така божествено – кристално чисто, плитко, ситен пясък. Аз плувах всеки ден.

Хотел Симантро Бийч Касандра мнения

Хотел Симантро Бийч Касандра мнения

Хотел Симантро Бийч Касандра мнения

Отново си изкарахме чудесно, насладихме са на чист въздух и морски забавления, починахме си, и с двете малки деца, които стават все по-самостоятелни и с удоволствие ще се потретим следващия Май. Избираме Май по няколко причини:

 Не е горещо и въпреки това става за плаж
 Много по-спокойно е
 Можем да си го позволим финансово – цените през сезона, особено за студията, са убийствени. Около 200 евро на вечер, със закуска и вечеря.
 Удобно е заради Майските почивни дни

Ще се радваме ако сме ви били полезни със съвети и благодарни да споделите мнение ако сте били на Симантро или предстои да почивате там.

Пожелаваме ви прекрасно лято!

1 коментар

  1. Много ми хареса, това, което видях. Чудна природа, чистота, красота! Бихме отишли там с удоволствие! Благодарим, че ни запознахте с това прекрасно място.


Вашият коментар