Хотел Стримон Кюстендил

СПА  хотел Стримон Кюстендил отзиви

От Стела Лилова-Додова

Преди три години, октомври месец за първи път посетихме Спа хотел Стримон в Кюстендил. Исках да направя изненада на съпруга ми за рождения му ден, да му подаря романтичен уикенд, представях си свещи навсякъде, вана с ароматни соли, шампанско. Другото ми изискване беше да е близо до София, за да пристигнем бързо и в петък вечер и да имаме повече време.

Много ентусиазирана, след разговора с момичето на рецепцията, потеглихме към Кюстендил в петък вечер. Въпреки високата цена, запазих най-луксозния апартамент, мезонет – 350 лева за една вечер! , с джакузи само за нас, ароматни соли, шампанско и плодове, които трябваше да бъдат изненада и подготвени при пристигането ни.

За съжаление се разочаровах много бързо, когато влязохме в апартамента и видях, че абсолютно нищо от уговорените неща не беше на мястото си. Обадих се бясна на рецепция, казах им, че съм ги предупредила и съм развалила изненадата с това обаждане, казаха че веднага ще се погрижат, да излезем на разходка и до час всичко ще е готово. За съжаление и самия апартамент не беше нищо особено, доста запустял, явно не е наеман често, не отговаряше на 5 звезден луксозен мезонет и на сумата, която искат за него. Атрактивното джакузи се намира на втория етаж, както и спалнята. Над джакузито има прозорец и излежавайки се в него гледаш звездите, наистина романтично.

Реших да не развалям настроението си и да изчакам да видя какво ще се случи след разходката ни.

СПА  хотел Стримон Кюстендил отзивиРазгледахме центъра на града и се прибрахме след около два часа. Джакузито беше пълно, имаше шампанско и плодове, навсякъде запалени свещички, беше станало и тъмно навън, още по-голяма романтика. В чудесно настроение облякохме банските и решихме да се насладим на звездите и ароматните соли. Влизайки в джакузито обаче, забелязахме че водата е много мръсна. Имаше някакви черни пясъци в нея, а тя цялата мътнее, особено на фона на бялата пяна от ароматните соли. В крайна сметка не можахме изобщо да се изкъпем, оказа се че джакузито не е ползвано дълго време и водата в тръбите е ръждясала, опитахме се да я източим и да отложим къпането за по-късно, дори и без ароматни соли, но беше невъзможно. Все така мръсна и мътна вода си течеше от тръбите. Решихме, че е по-добре да не рискуваме и изобщо не използвахме джакузито. Огромно разочарование. Толкова пари хвърлени на вятъра, нито изненадата се получи,нито успяхме да използваме прескъпата стая по предназначение. Ако решите да изненадате любим човек, не ви препоръчвам този мезонет в никакъв случай. Двойните, луксозни стаи са много по-атрактивни, поддържани и просторни. Много по-евтини са, с голяма спалня, чиста баня и хубава гледка. Определено мога да кажа, че в Спа хотел Стримон по-скъпата стая не е по-хубавата.

СПА  хотел Стримон Кюстендил отзивиСпа центърът не си заслужава също. Има три топила – с гореща, топла и ледена минерална вода, която казват, че е лековита. В помещението с топлата и гореща вода е много задушно, образувал се е конденз и не е приятно да се седи повече от 10 минути. Сауната е много малка и почти не е топла – около 50, 60 градуса. Като цяло спа центърът не отговаря на хотел 5 звезди, поне колкото се отнася до басейните и сауната. Масажите и процедурите са на добри цени и има голямо разнообразие.

Ресторантът предлага добра кухня.

Закуската е хубава и през лятото е много приятно да седнеш на зеленина- има маси навън, и да се насладиш на хубавото време.

Като цяло бих се върнала отново да почивам в хотела, само ако има добри промоции за двойните луксозни стаи.

 

 

1 коментар

  1. Този хотел е под всякаква критика! Не отговаря на 2 звезди! Мръсно, занемарено а за храната нямам думи. Никога не ходете там!


Вашият коментар