Хотел Света Екатерина, Рибарица

хотел Света Екатерина Рибарица отзивиПосетихме хотел Св. Екатерина, Рибарица последния уикенд на Август 2013. Сватбата на Рози и Жоро беше там и ние с Ади тръгнахме с Жоро, който беше сватбен агент за деня, за да си починем и да му правим компания.  На сайта хотелът изглеждаше много добре, басейн, много място за разходки, чист въздух, но тръгнахме без очаквания, тъй като не бяхме ходили, а и нямахме препоръка.

хотел Света Екатерина Рибарица отзивиОще с пристигането си останахме много приятно изненадани. Настаниха ни в чудесна просторна стая със спалня и отделно легло за Ади, което беше по-удобно от бебешката кошарка. Разполагат с кошарки в хотела и биха предоставили ако имахме нужда.  Спалнята, всъщност, са два матрака допрени един до друг и поставени върху други два матрака, така че ако спите с бебето или детенцето си заедно, имайте го предвид. Гледката е впечатляваща: голям зелен парк с басейн и езеро, а в далечината – планината. Банята е тесничка, с душ кабина, но чиста и поддържана.

Пристигнахме късно и въпреки че знаем много вкусно място в Рибарица, нямаше време да излизаме и за това седнахме в ресторанта на хотела, някъде към 10 без нещо вечерта. Ресторантът е голямото разочарование на толкова готиния иначе комплекс. Поръчахме стандартни неща – кюфтенца и наденица с гарнитура, за които пише в менюто, че са приготвени от домашни продукти и следователно ги препоръчват, една салата за всички и ориз за Ади. Салатата дойде след около половин час, а основните – след един. Наистина засякохме времето, за да не сме голословни и няколко пъти говорихме със сервитьора, на който изобщо не му пукаше, че сме с малко дете и обвиняваше кухнята за забавянето. Можеше да направи много неща, за да ни е по-комфортно, като например да ни предупреди да очакваме огромно забавяне – тогава може би дори щяхме да отидем до нашата кръчма с колата, да ни компенсира с десерт, но нищо от това дори не му хрумна.

хотел Света Екатерина Рибарица отзивиНа следващия ден, закусихме заедно и след това Жоро тръгна по задачи. Закуската беше още една приятна изненада, особено на фона на вечерното ни разочарование.  Имаше диня, пъпеш и праскови, както и сочни и ароматни домати и хрупкави краставички, които според нас бяха домашно производство.  Домашно биволско сирене и кашкавал, пресни яйца, стандартните колбаси, хубав хляб, топли пържени филийки и мед и сладко приготвени от планински продукти. Чудесен билков чай. Седнахме на слънчице навън (за тези, които предпочитат сянка има чадъри) и закуската ни беше много приятна. На поляната наблизо има външен детски кът за деца над 3 години с няколко пързалки и една люлка, които Ади изпробва с удоволствие.

След обилното хапване, приготвихме хавлии, книги, играчки и пояс и отидохме на басейните.  Комплексът разполага с един голям външен басейн, около 20-25 м. и детско басейнче, което е като приставка към големия. И двата бяха много студени, не повече от 20-22 градуса. Ади се опита, милата, да поплува или да поиграе, но й стана студено и излезе. Мота се около басейните с кофичките и си игра, докато аз плувах. Имаше и други деца в хотела, чиито родители не им разрешиха да се изкъпят, заради температурата на водата, и стана голяма олелия.  След плуването, ползвахме шезлонгите и поляната за почивка и беше супер приятно – голямата зелена площ и езерото определено са плюс.

Като цяло, сме много доволни от преживяването. Бихме препоръчали комплекса за семейна и романтична почивка, също и за почивка с деца, но не и с малки деца – най-вече заради температурата на басейна, но ако това не ви е проблем – зелените площи, детската площадка и чистия въздух ще направят престоя на всяко детенце приятен.


Вашият коментар